Relatietherapie

Relatietherapie is bedoeld voor mensen die bereid zijn om opnieuw te investeren in hun relatie. Het dagelijks leven brengt heel wat moeilijkheden met zich mee en dit beïnvloedt onszelf en onze relaties. We kunnen dan niet goed meer met elkaar communiceren, hebben moeite met een bepaalde taakverdeling, verliezen interesse in elkaar en kunnen elkaar (soms) uit het oog verliezen. Vanuit de relatietherapie zal een probleem bekeken worden tegen de achtergrond van de wisselwerking die men met elkaar heeft.

Relatieproblemen

Lopen jullie vaak tegen dezelfde relatieproblemen aan, zonder daar echt uit te komen? Is er een specifieke aanleiding waar je erg van geschrokken bent? Hebben jullie het gevoel dat je elkaar kwijtgeraakt bent en niet meer weet of je nog wel voldoende om elkaar geeft? Dan is het een goed idee om niet langer te wachten met relatietherapie.

Als een van de partners niet mee wil komen

Soms wil één van de partners in relatietherapie en de ander niet. Beginnen met een kennismakingsgesprek kan de ander over die drempel heen helpen. Spreek met elkaar af dat je eerlijk zult zeggen als het niet klikt of niet bevalt. Dat is wat mij betreft overigens altijd belangrijk: therapie werkt niet als het niet klikt met de therapeut. Daarnaast is het goed om te weten dat ik ervan uitga dat relatieproblemen altijd het gevolg zijn van de geschiedenis en de interactie tussen twee partners. Wat er ook aan de hand is: ik kies geen partij en veroordeel niet. Ik begrijp wel goed dat je je door het gedrag van je partner diep gekwetst of erg alleen kunt voelen. We gaan samen op zoek naar waar dat gedrag uit voortkomt en ik help jullie om ander gedrag te ontwikkelen en anders te communiceren over elkaars behoeften.